19 Mart 2009 Perşembe

HANGİ BALIK NE ZAMAN NASIL YENİR...?


HANGİ BALIK NE ZAMAN YENİR?

OCAK
Kefal, tekir, kırlangıç, strongilos, levrek,

ŞUBAT
Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,

MART
Levrek, kalkan, kefal

NİSAN
Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya

MAYIS
Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,

HAZİRAN
Mercan, levrek, barbunya.

TEMMUZ
Sardalya, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.

AĞUSTOS
Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.

EYLÜL
Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.

EKİM
Pamatu, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.

KASIM
Mezgit, ringa

ARALIK
Levrek.

BALIKLAR NASIL PİŞİRİLMELİDİR?

Alabalık
tava, ızgara, buğulama, çorba, pilaki

Barbunya
tava, ızgara

Çinekop
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Çipura
tava, buğulama, pilaki

Dil Balığı
tava, ızgara

Dülger Balığı
tava, buğulama

Gelincik Balığı
buğulama

Gümüş Balığı
buğulama, pilaki

Hamsi
tava, ızgara, buğulama, tuzlama, içlitava

İskorpit
tava, ızgara, pilaki, şiş, çorba

İstavrit
tava, ızgara, pilakiİzmarittava, ızgara, buğulama

Kalkan
tava, ızgara, buğulama, kağıt kebabı, söğüş

Karagöz
ızgara, buğulama, pilaki

Kayabalığı
ızgara, buğulama, pilaki

Kefal
tava, ızgara, buğulama, pilaki, şiş, pilav

Kılıç
tava, ızgara, buğulama, şiş, kağıt kebabı

Kırlangıç
tava, ızgara

Kofana
tava, pilaki

Kolyoz
tava, ızgara, pilaki, köfte

Levrek
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Lüfer
tava, ızgara, buğulama, pilaki, tuzlama, köfte

Mercan
tava, ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı

Mezgit
tava, buğulamaOrkinostuzlama

Palamut
tava, buğulama, pilaki, köfte, lakerda

Sardalya
ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı

Sazan
tava, çorba, haşlama, pilaki

Sudak
tava, ızgara, çorba, buğulama, haşlama

Tekir
tava, ızgara, buğulama, pilaki

Torik
tava, ızgara, buğulama, pilaki, lakerda

Turna
tava, köfte

Uskumru
tava, ızgara, pilaki, dolma, tuzlama

Yayın
tava, ızgara, şiş, buğulama, çorba, haşlama

Zargana
tava, buğulama

Hiç yorum yok: