19 Mart 2009 Perşembe
HANGİ BALIK NE ZAMAN NASIL YENİR...?
HANGİ BALIK NE ZAMAN YENİR?
OCAK
Kefal, tekir, kırlangıç, strongilos, levrek,
ŞUBAT
Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı,
MART
Levrek, kalkan, kefal
NİSAN
Kalkan, kılıç, kırlangıç, tekir, barbunya
MAYIS
Barbunya, levrek, kılıç, kırlangıç, dilbalığı,
HAZİRAN
Mercan, levrek, barbunya.
TEMMUZ
Sardalya, barbunya, tekir, ıstakoz, böcek, pavurya.
AĞUSTOS
Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye.
EYLÜL
Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.
EKİM
Pamatu, lüfer, istavrit, barbunya, kılıç, mercan, sardalye.
KASIM
Mezgit, ringa
ARALIK
Levrek.
BALIKLAR NASIL PİŞİRİLMELİDİR?
Alabalık
tava, ızgara, buğulama, çorba, pilaki
Barbunya
tava, ızgara
Çinekop
tava, ızgara, buğulama, pilaki
Çipura
tava, buğulama, pilaki
Dil Balığı
tava, ızgara
Dülger Balığı
tava, buğulama
Gelincik Balığı
buğulama
Gümüş Balığı
buğulama, pilaki
Hamsi
tava, ızgara, buğulama, tuzlama, içlitava
İskorpit
tava, ızgara, pilaki, şiş, çorba
İstavrit
tava, ızgara, pilakiİzmarittava, ızgara, buğulama
Kalkan
tava, ızgara, buğulama, kağıt kebabı, söğüş
Karagöz
ızgara, buğulama, pilaki
Kayabalığı
ızgara, buğulama, pilaki
Kefal
tava, ızgara, buğulama, pilaki, şiş, pilav
Kılıç
tava, ızgara, buğulama, şiş, kağıt kebabı
Kırlangıç
tava, ızgara
Kofana
tava, pilaki
Kolyoz
tava, ızgara, pilaki, köfte
Levrek
tava, ızgara, buğulama, pilaki
Lüfer
tava, ızgara, buğulama, pilaki, tuzlama, köfte
Mercan
tava, ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı
Mezgit
tava, buğulamaOrkinostuzlama
Palamut
tava, buğulama, pilaki, köfte, lakerda
Sardalya
ızgara, buğulama, pilaki, kağıt kebabı
Sazan
tava, çorba, haşlama, pilaki
Sudak
tava, ızgara, çorba, buğulama, haşlama
Tekir
tava, ızgara, buğulama, pilaki
Torik
tava, ızgara, buğulama, pilaki, lakerda
Turna
tava, köfte
Uskumru
tava, ızgara, pilaki, dolma, tuzlama
Yayın
tava, ızgara, şiş, buğulama, çorba, haşlama
Zargana
tava, buğulama
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder