15 Mart 2009 Pazar

Arap ve Yahudi..!



Zengin bir Arap, kalp ameliyatı geçirecekmiş. Doktorlar, ameliyat öncesi; ne olur-ne olmaz diye, tedbir olarak, bir miktar kan tedarik etmek istemişler. Ama, bu Arap'ın kanı çok nadir bulunan bir kan imiş.

Bütün dünyayı arayıp- taramışlar ve sonunda Kudüs'te yasayan bir yahudinin kanının uyduğu anlaşılmış… Yahudi ile konuşularak, kan vermeye razı edilmiş ve böylece ameliyat yapılmış. Ameliyattan sonra, zengin Arap, kendisine kan veren yahudiye teşekkürleri ile beraber, sıfır kilometre pahalı bir araba ve bir milyon dolar para yollamış…

Ancak, aradan birkaç ay geçtikten sonra, zengin arabın bir kere daha ameliyat olması gerekmiş. Bunun üzerine, Doktorlar yine, yahudi bağışçıyı aramışlar. Yahudi de, bunun mükafatını daha önce, fazlasıyla gördüğü için, hay-hay!.. demiş.

Böylece, arap ikinci kez ameliyat olmuş. Ancak, bu defa kendisine kan veren yahudiye bir teşekkür notu ile bir kutu “şam baklavası” yollamış.

Önceki gibi, çok kıymetli hediyeler ve para bekleyen yahudi, tabii buna çok bozulmuş. Kan verdiği Arap zenginine bir telefon açıp, neden bu kadar cimri davrandığını sormuş. Arap ise, onun bu sorusuna kahkahalar atarak, şu cevabı vermiş:

"Şalom, gozimin nuri... Artik, benim de damarlarimda yahudi kani dolasiyor!.."

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkür ederim.cboxta bi arıza var galiba giremedim.bende yorum yazayım dedim.arap ve yahudi fıkrası çok güzeldi:))),teşekkürler paylaşımınız için.iyi geceler,mutlu yarınlar...
http://tiritci.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Yahudilere cimrilik yapışmış bir kere ama en çok yaşamayı ve harcamayı bilen müşterilerim onlardır ancak fıkranızı çok beğendim saygılar :)