29 Haziran 2012 Cuma

Fıkra


Adamın biri bir gün bahçesinde otururken boktan top yapan bir bok böceğini görmüş,

böcek pisliği ayakları ile yuvarlayarak giderken içinden şöyle geçirmiş:

Ey Allahım ! her şeyi çok güzel çok hoş yaratmışsın da, şu böceği sırf pislikle uğraşsın diye mi yarattın ?

Aradan bir kaç ay geçmiş adam umarsız bir hastalığa yakalanmış.

Derdine kimseler çare bulamamış.


En sonunda bilge bir doktor ;

Bak demiş bazen bahçelerde gezen bir böcek olur ayakları ile pislik yuvarlar işte o yuvarladığı pisliklerden 40 gün boyunca aralıksız yiyeceksin , demiş.


Adam köfteyi çakmış ve 40 gün boyunca o pislikleri yemiş ve iyileşmiş.


Aradan yıllar geçmiş aynı adam gemiye binmiş ve denizin ortasında çok büyük fırtınaya yakalanmışlar.

Herkes bağırıp, çağırıp, ağlaşırken bu adam bacak bacak üstüne atıp sakince çayını yudumluyomuş.

En sonunda birileri dayanamamış sormuş.

Biz yana yakıla dua edip bağırıp çağırıyoruz sendeki bu ne rahatlık ne be adam ,


Adam şöyle cevap vermiş,

KURBAN OLDUĞUMUN BİR KERE İŞİNE KARIŞTIM BANA KIRK GÜN BOK YEDİRDİ :))









12 Haziran 2012 Salı

Kırık TESTİ



 

Anadolu’da küçük bir yerleşim bölgesinde  bir adam, her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna  asılı  testilerle dereden su taşırmış evine..
   
 Bu testilerden birinin yan kısmında çatlak varmış..  Diğeri ise hiç kusursuz ve çatlaksızmış ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve.. Ama  her zaman boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarı dolu olarak varırmış.
   
 İki sene her gün bu şekilde geçmiş. Adam her iki testiyi suyla doldurmuş  ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış... 
    
Tabi ki kusursuz, çatlaksız testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok gururlanıyormuş...  Fakat zavallı çatlağı olan kusurlu testi, çok utanıyormuş. Doldurulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş.. 
   
 İki yılın sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak testi, ırmak kenarında adama şöyle demiş: "Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akıp gidiyor.." 
     Adam gülümseyerek dönmüş testiye; "Göremedin mi?
   
  Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat kusursuz testinin tarafında hiç yok. Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlağını biliyordum.. 

Senin tarafına çiçek tohumları ektim. Ve her gün o yolda ben su taşırken, sen onları suladın.. 2 senedir o güzel çiçekleri toplayıp,masamı süslüyorum. Sen kusursuz  olsaydın, o çatlağın olmasaydı, evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim" diye cevap  vermiş.. 
  
  Hikayeden alacağımız ders:Her birimizin kendine has kusurları vardır. Hepimiz birer çatlak testiyiz.. Fakat sahip olduğumuz bu kusurlar ve çatlaklardır.Hayatlarımızı  ilginç yapan, mükafatlandıran, renklendiren..Etrafınızdaki her  kişiyi,oldukları gibi kabullenin..     
    
Dışlarındaki kusurları değil, içlerindeki güzellikleri görün.......